Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с централното заключване на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с централното заключване на 147

Здравейте. Днес колата ми направи доста странен номер. След като я отключа от копчето на ключа се отключва и веднага след това сама се заключва. Пробвах и с ключа в ключалката и пак същата работа.Трябва бързо да се дръпне вратата за да може да де отвори преди пак да се е заключила. Откачах акумулатора, но пак без ефект. Освен това като е запалена копчето, което е на таблотожза отключване и заключване постоянно свети и като го натисна не реагира и не иска да се отключи. Става въпрос за 147 с 5 врати
    Last edited by cec21; d.m.y г., 16:30.
    159 2.4 JTDM HIGH
    147 1.9JTD 8v - Ex

Обикновено е проблем в ключалката на предна дясна врата или багажник според това което описваш. Трябва да се проверят ключетата които се командват от ключалките.
    Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Днес правих какво ли не. Проверих задна днясна и не е от нея. Утре ще проверя предна дясня, защото и аз имам съмнения в нея. Може и да е багажника. Ще пиша какъв е разултата. Благодаря за помощта.
      159 2.4 JTDM HIGH
      147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

Тъкмо щах и аз да пускам тема за същия проблем. И аз днес не мога да си заключа колата цял ден се опитвах какво ли не. Постоянно ми индикира, че вратата ми е отворена и не може да се затвори. Цец21, аз моята в момента я заключих, като откачих акомулатора и като тръгнеш да заключваш с ключа задръж 1-2 сек. докато не щракне. Ще следя да видя ако някой знае как се решава този проблем Аз съм с ГТ
        GT

Comment

решава се със смяна на машинката на шоф врата с изправна такава
          Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
          Peugeout 2.2 HDI 133+++
          Alfa 159 +++ next

Comment

При мен е малко по-различно. Като я отключа се отключва и веднага заключва. Не ми дава индикация за отворена врата, но ми свети копчето вътре, че е заключена и като го натисна пак отключва и веднага заключва. Откачах акумулатор и какво ли не още.Проверих машинките на вратите и багажника. Остана само шофьорската врата, но преди това мисля да я закача на компютър, защото разбрах, че централното се командва от боди копютъра и може и от него да е проблема.
            159 2.4 JTDM HIGH
            147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

точно така трябва да прави, като се скапе - отключва и веднага заключва - машинката на шоф врата е управляваща, смени я за проба със същата такава, но работеща
              Peugeout 2.2 HDI 133+++
              Alfa 159 +++ next

Comment

Оказа се, че проблема е в машинката на шофьорската врата, както колегата ivo_63 написа. Сега някой да дава акъл как се сваля тая гад, че си счупих ръцете и не мога да я измъкна.
                159 2.4 JTDM HIGH
                147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

много е гадно колега , внимавай че всичко е на щипки, сваля се кората и т.н. , докато се добереш до машинката, аз лично бих потърсил майстор, ще ти вземат 20-30 лв макс
                  Peugeout 2.2 HDI 133+++
                  Alfa 159 +++ next

Comment

В сервиз ще се прави, че аз не смея да пипам много. Само да ми кажеш, ако си наясно има ли разлика в машинките между 2/3 врати и 5-те врати?
                    159 2.4 JTDM HIGH
                    147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

машшнката се сваля лесно има болт под дръжката на вратата раэвива се и внимателно се иэдърпва държи се на 4 штипки бутат се леко наватре тези от лимевата страна и се повдига това е

Comment

Първоначално публикувано от ludmillupo Покажи съобщение
                        машшнката се сваля лесно има болт под дръжката на вратата раэвива се и внимателно се иэдърпва държи се на 4 штипки бутат се леко наватре тези от лимевата страна и се повдига това е
                        Тази тема е на една година. А и стова писане без главни букви, препинателни знаци си срам за марката. А мен ме обвинявали, че не знам Български

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          Тази тема е на една година. А и стова писане без главни букви, препинателни знаци си срам за марката. А мен ме обвинявали, че не знам Български
                          Ми не знаеш. С малка буква се пише български и "стова" не е дума.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                            Ми не знаеш. С малка буква се пише български и "стова" не е дума.
                            Това е от телефона. Той ще ти каже, много му е малък дисплея, колкото на моя часовник и за това стават грешки
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                            X